Over Mij


Ben ik een gekke hondenmama? Zeker weten! Heb ik 1000 foto's van mijn hond? Misschien wel meer! Dit is waar het begon, een passie voor het fotograferen van mijn eigen hond Cadillac. En zoals je misschien al aan de naam van mijn hond kan zien, een echte fifties lover!" Een verdrietig verhaal dat geëindigd is in iets supermoois! "

Zoals je hierboven leest is fotografie voor mij begonnen met het nemen van mijn Amerikaanse Stafford genaamd Cadillac. Maar als ik je iets verder terug in de tijd neem, snap je waarom er van iets negatiefs, iets super positiefs is uitgekomen!

3 jaar geleden heb ik helaas een inbraak moeten meemaken. Bij mij thuis, alleenwonend met mijn 3 katten. En ik kan je vertellen, dit heeft een enorme impact op je brein. Bij elk geluid dat je hoort slaat je hoofd op hol.  
Ik ben totaal niet bang aan gelegd en het enigste waar ik wél voor weg ren zijn wespen LOL Dus deze angst die in mij zat was totaal nieuw en onbekend. 
Na een aantal weken merkte ik dat het maar heel langzaam vooruit ging. Ik moest afleiding hebben. Iets waardoor mijn hoofd de kans niet meer kreeg om aan deze nare situatie te denken.

Mijn eigen hond Cadillac

Al snel wist ik het. Ik wilde dit altijd al, maar dacht dat het niet in mijn leefsituatie zou passen. Een hond!
En nee, ik ging niet voor de gevaarlijkste, grootste en meest intimiderende hond. Ik ging voor een pup van 3 maanden oud!


Cadillac, wat heeft hij mij in deze tijd geholpen. Tijd om na te denken over de vervelende inbraak had ik niet meer. Ik had wel wat anders te doen: plas opdweilen! 
Ik had nooit gedacht dat ik zoveel van een dier kon houden. Ik had vroeger wel 2 Engelse Bullterriërs waarmee ik ben opgegroeid, maar je eerste eigen hond is tóch net iets anders.


Een gekke bek, een schattig koppie, een mooie plek, alles begon ik vast te leggen. Een instagram van Cadi kon natuurlijk niet ontbreken. 
Ik begon gekleurde doeken te kopen als achtergrond en kocht mijn eerste camera.  Cadi was nu mijn fotomodel!

Tóch had ik best moeite om mijn camera te begrijpen. Wat normaal met mijn telefoon automatisch ging moest ik nu zelf instellen. Héél frustrerend!  Ik ben hier de tijd voor gaan nemen en begon allles te leren. Nu ik dit onder controle had was het tijd voor betere gear!

Ik wist het al vrij snel. Dit wil ik voor andere baasjes ook doen, mooie foto's van goede kwaliteit waar oneindig lang naar gekeken kan worden. Jouw hond op zijn allermooist.
Maar hoe deden fotografen dit? Hoe gaat het in zijn werk? Ik heb alles zelf geleerd waar ik nu supertrots op ben! Want iemand om hulp vragen doe ik niet zo snel ;)


Doorsnee foto's van je hond in het park of het bos? Nee, het trekt mij totaal niet. Ondanks er fotografen zijn die hier prachtige foto's van maken is dit niet mijn ding. Ik wil gek, kleurrijk, brutaal, ondeugend. Ik wil die gekke kant van jouw hond kunnen vastleggen in een foto met kleur dat blijheid uitstraalt!

Mijn reis begon!

Het shooten en het nabewerken geeft mij zoveel plezier. Ik ben best perfectionistisch wat soms tegen kan werken, maar in dit vakgebied is het zéker een voordeel. Ik ben pas klaar als ik denk dat het goed is. En om dan de resultaten te zien.. I LOVE MY JOB!

Ik krijg vaak de vraag "Kan ik komen als mijn hond niet stil blijft zitten?" of "Maar mijn hond luistert niet zo goed." 
Geen probleem! Hier hoeft jouw hond niet afgetraind te zijn. Ook ervaring is totaal niet nodig. Iets op commando kunnen doen is handig, maar absoluut geen must! 'Treat-catching' en actie foto's vind ik het leukste om te doen maar portretten zeer zeker ook! 
De sessies nemen plaats in mijn fotostudio in Schiedam (naast Rotterdam) en ik beschik over super veel achtergrondkleuren. (Zie de pagina kleuren)
Bij het kopje Q&A vind je de meest gestelde vragen, informatie en tips. Wil je iets weten, neem dan gerust contact op!


Zolang jouw hond plezier heeft, komen de leuke shots vanzelf!


Kim.


 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram